Bel ons
Registreren
Inloggen

Nieuwsitems

Caravan Salon 2017: van ultralichte caravan tot XXL

De Dethleffs Coco vormde dit jaar één van de publiekstrekkers tijdens de Caravan Salon in Düsseldorf. Het nieuwe model van Dethleffs weegt slechts 638 kilo en was zaterdag 26 augustus voor het eerst te zien voor publiek. Bij Dethleffs noemen ze hem vanwege het lage gewicht al de Next Generation caravan.

Het lage gewicht heeft Dethleffs te danken aan een innovatieve, gewichtsbesparende bouwwijze. De Coco is 5,85 meter lang. Zonder dissel meet het nieuwe lichtgewicht 4,25 meter. De naam Coco is afgeleid van het Engelse woord cocooning. Oftewel jezelf terugtrekken in je eigen comfortabele ruimte voor het ultieme welbehagen. 

California XXL
De Volkswagen-stand in hal 16 trok eveneens bekijks dankzij een studiemodel met de nieuwe Crafter als basis: de California XXL. De XXL heeft onder meer een slaapkamer met kingsize bed en een aparte woonkamer. Bovendien kun je er een douche, toilet en keuken met een koelkast, groot aanrecht, wasbak en tweepits kookplaat in laten bouwen. Het dak van de California XXL is een stuk hoger dan de normale California en heeft in tegenstelling tot het normale California dan weer geen hefdak.

Halfjaarcijfers Europa
Naast de nieuwe modellen voor het nieuwe kampeerseizoen kwamen er op de vakdag op vrijdag een aantal cijfers voorbij. Tijdens de persconferentie maakte de organisatie bekend dat de verkoop van het aantal nieuwe caravans en campers in Europa in het eerste halfjaar van 2017 met ruim 9 procent is gestegen. Van 107.533 in de eerste helft van 2016 naar 117.511 in 2017. De caravanverkoop noteerde een plus van 6,7 procent. Het aantal verkochte campers kwam in de eerste helft van dit jaar uit op een plus van 11 procent.

 

Gezamelijke acties

Naamsbekendheid krijgen is voor iedere onderneming belangrijk. Naamsbekendheid is dan ook niet enkel voor multinationals als Coca Cola of Philips van belang, juist voor de kleinere ondernemers is naamsbekendheid een punt waarin flink geïnvesteerd mag worden. Dat wil niet enkel zeggen dat er veel reclame gemaakt moet worden om de naamsbekendheid te krijgen, juist via andere manieren om naamsbekendheid te verkrijgen wordt het klantenvolume soms veel groter.

Door een gezamelijke actie met Nationale Caravanpas bereiken we samen dezelfde doelgroep met een lagere investering. Samen met jou als partner kunnen we acties inzetten. Dit zorgt voor verkoop bij jouw bedrijf en leden bij Nationale Caravanpas. Neem contact met ons op om een gezamelijke actie te bespreken. 

 

Recordcijfers verkoop

De Nederlandse verkopers van caravans en campers doen bijzonder goede zaken. Zo goed zelfs, dat we binnenkort zelfs recordcijfers kunnen noteren.

Volgens de KCI (Kampeer en Caravan Industrie Nederland) is het heel lang geleden dat er in Nederland zoveel caravans en campers verkocht zijn als in mei van dit jaar. De dealers konden in één maand tijd namelijk enorme verkoopstijgingen noteren. 

Bij de caravans bedroeg deze verkoopstijging 25,9 procent. Bij de campers was deze nog veel hoger, hier bedroeg de stijging maar liefst 59,1 procent. Uit de kentekenregistraties blijkt dat de verkoopaantallen ook in het buitenland zijn gestegen. We schreven al eerder dat de verkoopcijfers ook in Duitsland aan het stijgen waren. Ook in andere Europese landen zoals Groot-Britannië is dit het geval.

De stijgende belangstelling voor recreatievoertuigen is niet alleen omdat kamperen steeds populairder is geworden, maar ook door het stijgende consumentenvertrouwen. Dit laatste zorgt al het hele jaar voor een stijging van nieuw verkochte caravans en campers. Wellicht speelden ook de tropische temperaturen in de maand mei een rol in de enorme stijging.

 

Even voorstellen

Mijn naam is Jenny van der Coelen en ben sinds April 2017 werkzaam bij de Caravanpas (Schade-Service Blerick).

Na bijna 10 jaar in de financiële dienstverlening gewerkt te hebben was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Samen met mijn collega Erik Kiers ga ik de uitdaging aan om de Caravanpas verder uit te bouwen tot een succesvol bedrijf. 

Wij hopen de komende jaren vele nieuwe leden en partners te mogen begroeten evenals een uitbreiding te realiseren in onze dekking. Met als belangrijk detail de 24 uurs service waarborgen waar wij voor staan.

Daarbij hebben wij jouw hulp ook hard nodig. Mocht je hulp nodig hebben met de verkoop of vragen hebben over andere zaken dan hoor ik deze graag. Je kunt mij bereiken op het telefoonnummer 077-3967400 of via administratie@caravanpas.nl.
Ik kijk uit naar een vruchtbare samenwerking!

 

Banner plaatsen 

Adverteren op onze website is mogelijk door het plaatsen van een reclame banner op een prominente plek. Direct bij het openen van het partner gedeelte op de website komt je bedrijfsnaam of logo in beeld. De bezoekers zien meteen je bedrijfsnaam en kunnen direct doorlinken naar je website. Op onze zeer goed bezochte website krijgt je bedrijf alle aandacht.

Je kunt natuurlijk in meerdere media advertenties plaatsen voor je kampeer producten, maar bereik je dan je doelgroep wel? Via onze website bereik je altijd caravan, camper, vouwwagen of stacaravan  gebruikers of geïnteresseerden. Heb je interesse?  Neem dan hier contact met ons op.

 

Gratis Basic passen

Nationale Caravanpas biedt je nu de mogelijkheid om online passen te bestellen voor je klanten. Via je eigen inlogpagina kun je nu zien welke klanten via jou een pas besteld hebben, worden de reparatiemeldingen weergegeven en kun je voor je klanten passen bestellen.

Ter introductie hebben wij alvast 5 GRATIS Basic passen aan je tegoed toegevoegd!

Log in op onze website en in het overzicht kun je aan de linkerkant via Mijn Passen naar Bestellen gaan.  Hier kun je passen bestellen.  Uiteraard versturen wij de pas naar je klant zodra de gegevens bij ons binnen zijn.

 

 

Terug naar boven