Bel ons
Registreren
Inloggen

Pechhulp op kampeervakantie

Het lente weer is aangebroken en de vakantieperiodes komen weer dichterbij. Wat is er nu leuker dan een kampeervakantie in eigen land? Heerlijk met je caravan, camper, vouwwagen of stacaravan eropuit! Onderweg naar de camping geniet je van het Nederlandse landschap en eenmaal op de camping aangekomen heb je de mooiste staplek te pakken. Niets kan je vakantiegevoel nog in de weg staan, tot het moment dat je tijdens het kamperen een technisch probleem of schade krijgt.

Loes en Henk waren net aan het genieten van het lentezonnetje voor hun voortent, tot Loes binnen in de caravan ontdekte dat de koelkast ermee opgehouden was. Naast het eten en drinken dat erin stond en gekoeld moest worden, is kamperen zonder werkende koelkast hopeloos. Ze zouden extra kosten moeten maken door kant en klaar eten af te halen of uit eten te gaan. Kosten waar ze niet op gerekend zouden hebben. 

Gelukkig had Henk een week voor vertrek gehoord van de Nationale Caravan Pas. Toen hij hoorde dat maar liefst 1 op de 13 kampeerders technische problemen of schade krijgen aan hun caravan, camper, vouwwagen of stacaravan, besloot hij meteen een lidmaatschap af te sluiten. Nationale Caravan Pas komt direct en ondersteunt op de camping zelf of op locatie. De ANWB en andere pechhulporganisaties helpen je alleen tijdens je reis. Dus als je onderweg bent van A naar B. Maar als je tijdens het kamperen een technisch probleem of schade krijgt, dan valt dit niet onder de dekking van je pechhulporganisatie.

Hij belde meteen met de schade helpdesk. Deze kon met een paar technische vragen vaststellen dat er een monteur ingeschakeld moest worden. Henk was bang dat deze de volgende dag pas zou komen, maar de telefoniste kon hem geruststellen. Er zou die dag nog een monteur langskomen om het probleem te inspecteren en zo mogelijk te repareren. 

Toen de monteur die middag op de camping verscheen en de koelkast repareerde, gaf hij daarbij ook meteen het advies dat een vakman elke twee jaar de brander, de inspuiter en het kookvat (allemaal onderdelen van de koelkast) zou moeten controleren. Iets waar ze niet van op de hoogte waren. Met deze tip zouden ze nooit meer zonder werkende koelkast op de camping komen te zitten.

De koelkast was snel gerepareerd en met de boodschappen van de volgende dag, konden ze weer genieten van hun welverdiende kampeervakantie!

Terug naar boven